In coronatijd naar de tandarts

CORONA COVID-19 MAATREGELEN

De behandelingen in de mondzorg, door tandartsen (ook de specialisaties: orthodontie, kaakchirurgie en differentiaties: zoals implantologie, parodontologie) mondhygiënisten en tandprothetici zijn weer volledig opgestart. Iedereen kan naar de eigen tandarts of andere mondzorgverlener.

Vanzelfsprekend moet er rekening gehouden worden met de corona-regels van de overheid. En zijn er een aantal extra organisatorische en hygiëne maatregelen speciaal voor de mondzorg getroffen. Zie hiervoor de website van jouw mondzorgverlener. Bij het maken van een afspraak worden een aantal vragen gesteld. Als er sprake is van een corona (covid-19) besmetting of een verdenking daarop, zal de afspraak voorlopig uitgesteld worden. Dat geldt ook voor gezinsleden of huisgenoten. Bij klachten zoals koorts en verkoudheid zal in overleg met de mondzorgverlener waarschijnlijk ook tot uitstel van de behandeling besloten worden.

De richtlijnen die wij gebruiken

1. we geven geen handen meer en raken niets aan in de praktijk.
2. patienten desinfecteren de handen bij binnenkomst in de wachtkamer
3. we laten minder patienten binnen op ruimere afstand. U wordt verzocht om alleen te komen zonder begeleiding. In de behandelkamer mag geen begeleiding binnen anders dan bij kinderen. Grote gezinsafspraken proberen we te fragmenteren door een voor een de behandelkamer binnen te gaan.
4. behandelaren hebben mondkapje al op bij binnenkomst
5. indien nodig wordt u verzocht te spoelen met waterstofperoxide 1% voor de behandeling
6. u wordt nadrukkelijk verzocht NIET HET GEZICHT AAN TE RAKEN!!!!!!!!!!!!
7. er wordt extra tijd ingelast om de behandeling te laten verlopen ook omdaarna de stoel en de ruimte te desinfecteren.
8. komt u niet ongevraagd naar de praktijk, maar bel ons eerst.

Corona maatregelen

DutchEnglish